Friday, November 20, 2009

Malas itu indah (kerana hidup ini gay).

Ah, malasnya ku melangkah ke sana.

Semenjak dua ini entah beberapa kali saya dikunjungi rakan dan kenalan yang ingin mengajak saya melabur atau menyertai rancangan perniagaan mereka. Untuk itu saya ingin mengucapkan berbanyak terima kasih atas pelawaan. Ada diantara rancangan-rancangan itu memang sangat baik dan strategik sekali. Bukannya tidak sudi, jauh sekali berprasangka bukan-bukan. Sebenarnya saya ini MALAS. Ya, itulah kebenarannya.

Saya cukup malas berbuat apa sahaja yang saya tidak mahu dan tidak tahu. Sebab itulah saya mesti extra-RAJIN berbuat apa sahaja pekerjaan yang saya "mahu" dan "tahu" di muka bumi ini. Lagipon saya tidak mahu menjadi seorang ULTRAMALAS pula. Apa yang saya mahukan sebenarnya bukanlah banyak mana sangat dan pengetahuan saya juga terhad kepada perkara-perkara yang menjadi keperluan dan minat saya sahaja.

Sungguh! Sindiket saya sekarang pon meriah aktiviti-aktivitinya. Jobo jugalah walaupon tidak diwarta ke tahap dewata . Setakat ini memang cukup "gay". Boleh tahan.

Dalam berusaha mencari sesuatu,

Kekurangan disini sudah cukup buatku
Apa yang kugenggam itulah harapan
Kelebihan yang datang? - Suatu kesyukuran
Selagi dapat menyedut ketenangan..
Sehingga terasa dijiwa nikmatnya.

Salahkah menjadi "gay"?

* The term gay was originally used, until well into the mid-20th century, primarily to refer to feelings of being "carefree", "happy", or "bright and showy".

1 comment:

  1. yang belakang skali tu pernah jadi gay...hahahaha (stood!!)

    ReplyDelete